Etape Proiecte Design Interior

 Un proiect complet de design interior presupune:

 

ETAPE:

1. Discutia initiala cu beneficiarulse prezinta acestuia modul de lucru, exemple de proiecte, gama de produse si stiluri pentru a identifica impreuna ce anume isi doreste si cum crede ca ar trebui sa arate amenajarea

 

2. Deplasare la spatiul beneficiaruluise realizeaza deplasarea la spatiul care trebuie amenajat de catre reprezentanti ai studioului. Aceasta etapa este importanta pentru cunoasterea spatiului, a caracteristicilor acestuia, pentru mai buna intelegere a nevoilor si dorintelor beneficiarului, a stilului de viata si a preferintelor

 

3. Realizarea releveului: realizarea de masuratori si prelucrarea acestora in softuri de specialitate.

Pregatire estimatie: Vom sorta nevoile dumneavoastra si vom crea o noua intalnire gratuita pentru a discuta obiectivele. Dupa cateva zile de la consultatie, veti primi o estimare a costurilor pentru a o revizui.

Pregatire plan 2D: Vom prezenta solutii 2D de compartimentare si mobilare a spatiului.

 

4. Discutia cu clientul: pe baza releveului se contureaza si mai mult impartirea spatiului, stabilirea functionalitatilor, a conditiilor si a cerintelor beneficiarului legate de stil de viata, obiceiuri, preferinte, necesitati. Este etapa in care se pot stabili informatii precum identificarea clara a stilului de decorare, a solutiilor de amenajare, gama de produse, buget, preferinte in materie de finisaje si alte materiale, etc .

 

5. Prezentarea primei variante de proiect 3D (SCHITA), cu imagini foto realiste, ceea ce permite beneficiarului sa aiba o imagine vizuala cat mai clara asupra amenajarii spatiului. In cadrul acestei etape se discuta proiectul, beneficiarul intelege mai bine conceptul de amenajare propus de echipa studioului in concordanta cu tema proiectului. Se prezinta produsele propuse, mostre de finisaje, textile etc. Se identifica modificarile agreate de comun acord intre specialistii studioului si beneficiar.

 

6. Se prezinta varianta a doua a proiectului 3D in urma ultimei discutii cu beneficiarul si se analizeaza proiectul in mod detaliat. Este etapa in care se acorda o atentie deosebita micilor detalii. De asemenea, acesta este momentul cand se discuta costurile aproximative si modificarile dorite si recomandate de specialisti. Din momentul in care bugetul este aprobat, vom incepe munca pentru a rafina design-ul si a specifica toate materialele proiectului.

 

7. Prezentarea variantei finale de proiectare, este etapa in care i se prezinta beneficiarului o imagine 3D cat mai realista, descrierea produselor necesare pentru realizarea proiectului cu dimensiuni, caracteristici, specificatii tehnice. Se prezinta oferta financiara pentru implementarea proiectului si se discuta ultimele modificari.

Stabilire si prezentare Racordari:  prize, tevi, evacuari.

 

 8. Definitivarea proiectului. Se prezinta solutia finala pentru design, oferta financiara de produse, schitele tehnice, planurile de instalatii, propuneri de furnizori . Se preda beneficiarului proiectul cu intreaga documentatie.  Echipa noastra va gasi cele mai bune si creative solutii pentru a transforma spatiul intr-o creatie unica pe care beneficiarul nostru sa o iubeasca cu adevarat !

 

 

Un proiect complet de design produs presupune:

 

ETAPE:

1. Elaborarea conceptului:

a) Propunerea temei de proiect si aprobarea sa

b) Formularea specificatiei formale initiale de design a produsului

c) Planificarea desfasurarii proiectului

d) Analiza stadiului actual al solutionarii problemei;

e) Analiza necesitatilor consumatorului

f) Analiza produselor competitoare existente pe piata

g) Stabilirea cerintelor de design

h) Elaborarea specificatiei tinta de proiectare

i) Proiectarea conceptuala

 

2. Dezvoltarea conceptului:

a) Explorarea si evaluarea conceptelor

b) Dezvoltarea conceptului adoptat

c) Definitivarea functionalitatii si arhitecturii produsului

d) Fundamentarea solutiilor functionale si constructive adoptate

e) Fundamentarea pretului

 

3. Modelarea, simularea si proiectarea:

a) Vizualizarea conceptului - Modelarea 3D a produsului

b) Desenul de ansamblu al produsului

c) Proiectarea detaliata

d) Cerintele de ingineria calitatii produsului

 

4. Prezentarea produsului

Back to Top